Ar daug laiko praleidžiate ieškodami tam tikro prieskonio savo virtuvėje?Norisi daugiau laiko skirti mėgstamo patiekalo gamybai, nei spintelių durelių varstymui? Mes atrinkome Jums 5 paprastus sprendimus, kaip tai padaryti.
1. ATRANKA
Ne paslaptis, kad kiekvienos šeimininkės virtuvėje galite rasti pačius įvairiausius pasaulio prieskonius. Žiupsnelis čiobrelio, žiupsnelis kumino, dar truputis raudonosios paprikos, cinamono ir saujelė kmynų. Vienas prieskonių maišelis stalčiuje, kitas ant stalviršio puikuojasi, o kur dar visa galybė “šito dar prireiks”, “kada nors tikrai panaudosiu”,” niekada nežinai, kada užsimanysi bandelių su cinamonu”, bet jau geras pusmetis, kaip neleidi sau nė kasnio tešlos produktų, o pamiršti prieskoniai vis dar voliojasi pakampėse.
VISUS PRIESKONIUS IŠRIKIUOTI ANT STALVIRŠIO IR KRITIŠKAI ĮVERTINUS GALIOJIMO TERMINĄ, NAUDOJIMO DAŽNUMĄ AR POREIKĮ, SĄŽININGAI ATRINKTI, KURIE TIKRAI REIKALINGI.
2. KASDIEN AR KARTĄ PER PUSMETĮ?
Dabar reikia labai gerai įvertinti, kurie prieskoniai turi atsirasti “po ranka”, o kurie gali ilgesniam laikui sugulti į atskirą vieną dėžutę ir ten laukti savo valandos.
ATRINK PRIESKONIUS, KURIUOS NAUDOJI KASDIEN, O LIKUSIUS SUDĖK Į ATSKIRĄ DĖŽUTĘ IR LAIKYK VIENOJE VIETOJE.
3. VIENODA PAKUOTĖ
Visi žinome, kad prieskoniai yra perkami ne pagal pakuotę, o pagal joje esantį turinį. Dėl šios priežastis ir kyla didžiausia sumaištis prieskonių karalystėje. Viena pakuotė žalia, kita mėlyna, trečia aukšta stiklinė, ketvirta plokščia plastmasinė. Dėl šios priežastis yra labai svarbu įvertinti kokius ir kiek prieskonių esi pasiruošusi naudoti ir juos supulstyti į vienodas talpas.
IŠSIRINK SAU PATOGIAUSIAS PRIESKONIŲ LAIKYMO PAKUOTES.
4. SUŽYMĖK PRIESKONIUS
Klausiate, kaip dabar žinoti, kur bus cinamonas, o kur pipirai? O kaip žinoti, kada baigsis galiojimo terminas išmetus originalias pakuotes? Sprendimas labai paprastas ir patogus. Jums prireiks žymėjimui skirtų lipdukų. Jų tikrai galite rasti įvairaus dydžio, spalvos, dizaino. Nepamirškite supilstę prieskonius į vienodos talpos pakuotes sužymėti prieskonių pavadinimus, bei ant pakuotes dugno pasižymėti galiojimo termino. Tam tikslui galite panaudoti turimus lipdukus.
SUPILSTYKITE PRIESKONIUS Į VIENODOS TALPOS PAKUOTES IR NEPAMIRŠKITE UŽRAŠYTI PAVADINIMO, BEI GALIOJIMO TERMINO.
5. VIENINGA ERDVĖ
Visai nesvarbu ar paskirsite prieskoniams vieną stalčių ar visą spintelę, bet tie prieskoniai, kuriuos naudojate kasdien, ar pakankamai dažnai turi būti vienoje patogioje vietoje. Dažniausias pasirinkimas tai lentyna virš viryklės arba viršutinis stalčius arčiausiai gaminimo zonos.
VISI SVARBIAUSIEJI PRIESKONIAI TURI BŪTI VIENOJE VIETOJE.
Neleiskite savo prieskoniams paskęsti virtuvės lentynose. Gaminti bus daug paprasčiau, jei viską rasite čia ir dabar. Tai buvo 5 paprasti žingsniai, padėsiantys lengvai, bei paprastai surūšiuoti visus prieskonius Jūsų virtuvėje.